Blogi

Berner toteuttaa kaikki Oulun seudun ykköstavoitteet

Berner toteuttaa kaikki Oulun seudun ykköstavoitteet

Kolumni Forum24 -lehdessä 14.9.2017

Eduskuntatyö käynnistyi viime viikolla uudistetuissa arvokkaissa ja valoisissa tiloissa. Juha Sipilän hallitus on tehnyt kovasti töitä talouskasvun eteen. Talouskasvun johdosta voidaan tulevassa budjetissa parantaa mm. pienempiä vanhempain päivärahoja ja pienentää varhaiskasvatusmaksuja  sekä nostaa takuueläkettä. Nostotarpeita on vielä muissakin etuisuuksissa. Jotta tämä olisi mahdollista, työtä valtion talouden kohentamiseksi tulee jatkaa tulevinakin vuosina. Kasvusta puheenolleen on syytä tarkastella koko maan tasapuolista kehittämistä, silloin siitä hyötyy koko Suomi ja suomalaiset. Suomi ei olisi Suomi, ilman eläviä maakuntia ja maaseutua.

Liikenneministeri Anne Berner (kesk) tunnetaan osaavaksi ja aikaansaavaksi ministeriksi. Oulun seudun näkökulmasta hän tekee historiaa monilta osin. Seudulla voidaan olla erityisen kiitollinen hänen johtamansa ministeriön aikaansaannoksista. Vuosikymmeniä toivelistalla olleet infrahankkeet toteutuvat nyt vihdoin.
Vt4 kunnostus on ollut vireillä usean hallituksen aikana, ja nyt vihdoin työt ovat käynnissä. Budjettiriihessä saatiin sinetti Hailuodon kiinteälle tieyhteydelle, joka on ollut Keskustan tavoitteena 1980 - luvulta alkaen. Oulun sataman meriväylän ruoppauspäätös ja sen rahoitus 12,5 metriin syntyi nopeasti kaupungin ja ministerin hyvällä yhteistyöllä. Kun lisäämme tähän Oulun lentokentän mittava investointi päättyneen kesän aikana ja pohjanmaan ratatyömaan työt, lisäpanostukset tiestön korjausvelan hoitamiseen, Vt 8 parantaminen ja ensi vuonnakin jatkuva yksityisteiden korotettu valtionosuus, puhutaan historiallisesta kokonaisuudesta Oulun seudun kannalta.

Pohjoisen logistiikan mahdollisuuksiin liittyy myös budjettiriihen päätös jatkaa kuljetustukea valtiovarainministeriön vastustuksesta huolimatta. Tästä ansio kuuluu elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk). Kuljetustuen jatkumisella on erittäin suuri vaikutus sille, että elinkeinotoimintaa voidaan harjoittaa kautta maan. Monet pitkien matkojen kuljetustavaroista ovat myös kookkaita ja tilaa vieviä, mikä lisää jo sinällään kuljetuskustannuksia. VR:n osalta saatiin myönteinen uutinen uusista kalustohankinnoista Otanmäen tehtaalta. Tämä kertoo yhtiön luottamuksesta tulevaisuuteen.

Toivotan hyvää syksyn jatkoa Forum24 –lehden lukijoille.

ANTTI RANTAKANGAS
kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen (kesk), Haapavesi

<< Takaisin edelliselle sivulle