Blogi

Brasilian lihaskandaali on vain jäävuoren huippu

Kansanedustaja Antti Rantakangas (kesk)  eduskunnassa 21.3.2017 maataloustuotteiden markkinajärjestelystä annetun lain muuttamisesta käydyssä keskustelussa.

Brasilian lihaskandaali on vain jäävuoren huippu

Kansanedustaja Antti Rantakankaan (kesk) mukaan viikonvaihteessa paljastunut pilaantuneen brasilialaisen lihan tuonti mm Suomeen on vain jäävuoren huippu. On paljon valtioita, joiden viranomaistoimintaan ei voi luottaa, ei siis ole luottamusta. EU:n on oltava tiukka asiassa ja nyt sinisilmäinen hyväuskoisuus ei nyt auta. Suomen ja muiden EU-maiden elintarvikeviennille asetetaan ostajamaissa todella tiukat vaatimukset. Samoin on oltava EU:n alueelle tuotavilla tuotteillakin. Pelkät näennäisselvitykset eivät riitä, vaan tarvitaan vahvoja sanktioita.

Suomalaiset lihantuottajat ovat olleet aiheesta huolissaan. He tuottavat eettisesti ja kaikkien säädösten mukaan puhtaita elintarvikkeiden raaka-aineita kuluttajille. Oman maan maatalouden kannattavuudesta tulee huolehtia ja samoin asettaa tiukat alkuperämerkintävaatimukset myös ravintolatuotteille ja julkisten valmistuskeittiöiden tuotteille. Kaupalta pitää edellyttää myös aiempaa parempaa vastuuta. Rantakangas piti hyvänä, että ministeriön ohella eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta on ottanut asian esityslistalleen.

<< Takaisin edelliselle sivulle