Blogi

Centriasta tulee periaatekysymys

Rantakangas: Centriasta tulee periaatekysymys

Kansanedustaja Antti Rantakankaan( kesk) mukaan Centrian hallituksen äänestyspäätöksellä tekemä ratkaisu Ylivieskan yksikön heikentämisestä uhkaa ammattikorkeakoulun yhtenäistä kehittämistä. Centrian omistajien eli koulutuskuntayhtymien aikaisempi sopimus, jonka mukaan ammattikorkeakoulua kehitetään kahden kampuksen eli Kokkolan ja Ylivieskan pohjalta romuttui tehdyllä päätöksellä ja tällä tulee olemaan kauaskantoisia vaikutuksia.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja ministeri Krista Kiurun (sd) painostus oli tiedossa, mutta on valitettavaa, että Kokkolan suunnalla hermot ei pitäneet. Vaalit ovat vajaa kahden kuukauden päässä ja on selvää, ettei Keskusta hyväksy Ylivieskan yksikön heikentämistä. Jos ministeri Kiuru tekisi omavaltaisen päätöksen ja lopettaisi koulutuksen Ylivieskassa, johtaisi se samalla uuden hallituksen uudelleenarviointiin asiassa.  Eli suomeksi sanottuna tehty päätös peruttaisiin.

Centrian hallituksen omaehtoinen Ylivieskan heikentämispäätös edellyttää siellä uusia päätöksiä. Rantakankaan mukaan Kalajokilaakson kuntien tulisi nyt nopeasti keskeyttää sote-ratkaisun valmistelu Kokkolan kanssa ja palata valmistelemaan vain Jokilaaksojen sotea, nyt pitää tietää kenen riveissä seisotaan. Rantakangas kaipaa vihdoin viimein alueen yhtenäistä edunvalvontaa, Hajanaisen alueen yli kävellään mennen tullen ja se pitäisi nyt viimein tiedostaa.  Centrian Ylivieskan yksikön puolustamisesta tulee tehdä aluetta oikeasti yhtenäistävä periaatteellinen asia.

Antti Rantakangas, kansanedustaja (kesk) ,Haapavesi

<< Takaisin edelliselle sivulle