Blogi

Keskustan Rantakangas tyytyväinen eduskunnan määrärahalisäyksiin

Keskustan Rantakangas tyytyväinen eduskunnan määrärahalisäyksiin

Uutinen 12.12.2017

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Antti Rantakangas (kesk.) on tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan tekemiin 40 295 miljoonan euron lisäyksiin ensi vuoden valtion talousarvioon. Suurin osa lisäyksistä kohdistuu liikenne-ja viestintäministeriön hallinnonalalta liikenneväylien parantamiseen sekä opetus-ja kulttuuriministeriön alalta tukemaan koulutusta, sivistystä, kulttuuria ja urheilua. Lisäyksiä on tehty myös syrjäytymisen ehkäisyyn, sisäiseen turvallisuuteen, viennin edistämiseen ja maatalouden kannattavuuden parantamiseen. Maaseutu huomioitiin hyvin lisäyksissä, sillä käytännössä kaikki 11,8 milj. liikennerahojen lisäykset tulivat maaseudun pienhankkeisiin. Samoin maa-ja metsätalousministeriön hallinnonalle 4 milj. lisäyksellä huolehditaan mm neuvonnan, 4H-toiminnan ja Metsäkeskuksen rahoituksesta sekä tänä vuonna käyttämättömien Kemera-varojen siirtämisestä ensi vuonna käytettäviksi erillisen kannanoton johdosta. Lisäksi maatalouden kehittämisrahastolle Makeran rahoitusta lisätään, joka mahdollistaa jo päätettyjen investointien rahoituksen.

Rantakangas pitää tärkeänä, että liikenteen rahoitusta pohtivat liikenneministeri Anne Bernerin johtama työryhmä saisi aikaan uuden kestävän rahoitusmallin liikennehankkeisiin, joka mahdollistaisi liikenneinvestointien tason nostamisen ja liikenneverkoston kunnon parantamisen. Nykyinen hallitus on panostanut aiempaa enemmän korjausvelan pienentämiseen, mutta sitä on edelleen liikaa.

Kaiken kaikkiaan yleinen talouskehitys menee hyvään suuntaan. Kilpailukyky on parantunut, työllisyys parantunut ja velkaantuminen taittunut. Hallituksen talouspolitiikan peruslinja on siis täysin oikea ratkaisu, Rantakangas sanoo.

Antti Rantakangas

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen (kesk.)

<< Takaisin edelliselle sivulle