Blogi

Ostovoimaa parantava veroehdotus perusteltu

Rantakangas valtion budjettiehdotuksesta Utajärven markkinoilla 13.8.2016:

Ostovoimaa parantava veroehdotus perusteltu
- Orpo ei esitä maatalouden kriisipakettia

Kansanedustaja Antti Rantakankaan (kesk) mukaan valtiovarainministeriön budjettiesityksessä on hyvää ostovoimaa parantavat veronalennukset ja omistajavaihdoksia helpottavat perintö- ja lahjaveron alennukset sekä erillinen yrittäjävähennys joka parantaa pienyritysten  mukaan lukien maa- ja metsätalousyrittäjät asemaa. Liikenneministeriön osalta myönteinen asia on yksityistierahoituksen lisääminen 5 milj.eurolla. Oikeusministeriön osalta todetaan vankilaverkoston säilyvän, pitkään odotettu Pelson vankilan peruskorjaus ei vieläkään ole budjettiesityksessä. Tämä on ollut vireille jo kymmenen vuotta ja epävarmuus alueella jatkuu valitettavasti.

Rantakangas olisi odottanut ministeriltä jo oma-aloitteista maatalouden kriisipakettia. Tämä jää nyt koko lisäbudjetin varaan koko hallituksen riiheen kuun lopulle. Keskusta tulee ajamaan sitä tosiasioihin perustuen. Maatalouden kannattavuus on romahtanut ja omavaraisen tuotannon perusta on uhattuna. Erityisesti investoineiden tilojen tilanne on tukala.

Rantakankaan mukaan opposition viesti on perinteinen" väärin sammutettu ja riittämätön esitys". Kuitenkaan sieltä suunnalta ei ole tullut mitään toteutuskelpoisia omia esityksiä, jotka olisivat viemässä talouskehitystä parempaan suuntaan. Valtio joutuu ottamaan ensi vuonnakin lisävelkaa, kun peruspalveluista ja perusturvasta ei haluta tinkiä.

Hyvää siinä on se, kun hyvinvointiyhteiskunnan perustasta pidetään kiinni, mutta vain kilpailukyvyn ja talouskasvun kautta voidaan yhteiskunnan vahva perusta turvata kestävästi Rantakangas sanoin Utajärven markkinoilla.

<< Takaisin edelliselle sivulle