Blogi

Työllistämisesitykset kannatettavia - liikenneuudistukset arvioitava huolella

Työllistämisesitykset kannatettavia - liikenneuudistukset arvioitava huolella

Kansanedustaja Antti Rantakankaan (kesk) mukaan työministeri Jari Lindströmin esittelemät työmarkkinoiden joustavuutta lisäävät toimet vaikuttavat perusteltuilta. Työmarkkinatuen käyttömahdollisuus starttirahana ja eräiden tukimuotojen yhdistämiset mahdollistavat joustavamman itsensä työllistämisen sekä madaltavat työn vastaanottokynnystä. Myös päivärahan karenssiajan jatkaminen ja velvoite ottaa myös muuta kuin omaa koulutusta vastaavaa työtä vastaan ovat osa hallituksen tavoitetta saada työtön nopeasti töihin. Pitkäaikaistyöttömyys on suurin ongelmamme, joka johtaa helposti syrjäytymiseen. Nopea työmarkkinoille pääsy myös ammattialan ulkopuoliseen työhön estää pitkäaikaistyöttömyyttä. Myös viimeviikolla elinkeinoministeri Olli Rehnin esitykset pienyritysten työllistämismahdollisuuksien parantamiseen ovat kannatettavia.

Rantakankaan mukaan liikenneministeri Anne Bernerin liikennelainsäädännön kokonaisuudistus ja infra-verkoston siirtäminen valtion kokonaan omistamaan yhtiöön on arvioitava kiihkottomasti ja huolellisesti. Oppositio ehätti tuoreeltaan tyrmäämään kaikki esitykset - jälleen ilman omaa vaihtoehtoa. Meillä on tällä hetkellä se ongelma, ettei tiestön hoitoon ole riittävästi varoja. Jos maksajiksi saataisiin autoilijoiden lisäksi kasvukeskusten julkisen liikenteen käyttäjät käyttömaksun muodossa polttoaineveroa ja autoveroa voitaisiin alentaa ja investointeihin osoittaa nykyistä enemmän rahaa. Rantakankaan mukaan taksialan uudistukseen sisältyy monia tarkasti selvitettäviä asioita. Miten turvataan maaseudun päivystys? Pitäisikö hinnoittelulle asettaa hintakatto ja kuinka sivutoiminen "kimppakyyditys" vaikuttaa päätoimisiin taksiyrittäjiin.

Rantakankaan mukaan valtion jatkuvalle velkaantumiselle on saatava suitset, muuten tulevat sukupolvet maksavat kalliin laskun huonompina palveluina velan hoidosta. Vasemmiston lisää veroja ja lisää velkaa talouspolitiikan linja on täysin kestämätön, hän ruoti Nivalan keskustan kunnallisjärjestön ja Haapaveden keskustan kokouksissa.

<< Takaisin edelliselle sivulle