Blogi

Työllisyyden parantuminen näkyy satojen tuhansien elämässä

Keskustan Rantakangas muistutti Raahen seudun yrittäjäjuhlassa:

3.11.2018 

Työllisyyden parantuminen näkyy satojen tuhansien elämässä

 

Kansanedustaja Antti Rantakankaan (kesk.) mukaan tällä vaalikaudella syntyneet 115 000 uutta työpaikkaa merkitsevät parempaa toimeentuloa ja elämisen edellytysten paranemista sadoille tuhansille ihmisille, noin
300 000- 400 000 suomalaiselle, kun työllistyneiden perheenjäsenetkin huomioidaan.
Samaan aikaan valtion velkaantuminen on taittunut, mikä on hyvä uutinen nykyiselle nuorisolle ja lapsille. Velanhoidosta aiheutuvat rasitukset eivät nyt kasva kohtuuttomiin.

Rantakangas muistutti Raahen seudun yrittäjäjuhlassa, ettei myönteinen kehitys ole tullut itsestään.
Vaalikauden aikana on tehty lukuisia päätöksiä, joilla myönteistä kehitystä on edistetty.
Työmarkkinajärjestöjen sopima Kilpailukykysopimus paransi vientialojen kilpailukykyä merkittävästi. Työllistämisen kynnystä on alennettu monin eri päätöksin. Tasa-arvoa edistettiin, kun äidin työnantajalle alettiin maksaa 2500 euron kertakorvaus lapsen syntymän jälkeen. Yrittäjien perheenjäsen joka ei omista yritystä, pääsee normaalin työttömyysturvan piiriin. Nollasopimusten osalta säädettiin kunnolliset pelisäännöt työntekijöiden turvaksi. Koeaikaa pidennettiin kuuteen kuukauteen ja pitkäaikaistyöttömän voi palkata ilman erityisperusteita määräaikaiseen työsuhteeseen. Verotuksessa viiden prosentin yrittäjävähennys otettiin käyttöön. Se toi ammatinharjoittajat ja henkilöyhtiöiden yrittäjät sekä maa- ja metsätalousyrittäjät verotuksen osalta osakeyhtiöiden tasolle.

Tulevien vuosien haasteiksi Rantakangas mainitsi työvoiman kohtaanto-ongelman. Suomessa on samanaikaisesti paljon työttömiä, mutta myös työvoimapulaa, myös täällä alueellamme on tätä ilmiötä.
Tulevina vuosina tarvitaan sosiaaliturvauudistus, joka kannustaa aina työn vastaanottamiseen.
Riittävä toimeentulo pitää turvata palkan, verotuksen ja sosiaaliturvan yhteensovittamisella. Työn vastaanottaminen tulee aina olla kannattavin vaihtoehto. Tarvitaan myös entistä ketterämpiä koulutustarjontaa ja -ratkaisuja.

<< Takaisin edelliselle sivulle