Blogi

Valtiontalouden paraneminen hyödyttää kaikkia

Keskustan Rantakangas, Siikalatvan keskustan syyskokouksessa 26.11.2017

Valtiontalouden paraneminen hyödyttää kaikkia

Kansanedustaja Antti Rantakankaan (kesk.) mukaan valtion talouden koheneminen ja työllisyyden paraneminen hyödyttävät kaikkia suomalaisia. Kasvava kansantalous mahdollista hyvinvointiyhteiskunnan perustan säilymisen jatkossakin. Työttömien määrä aleni vuodessa noin 56 000 ihmistä, se merkitsee lähes 200 000 suomalaiselle parempaa elämisen edellytystä. Valtion velan kasvun pieneneminen puolestaan helpottaa lasten ja nuorten tulevaa verorasitusta. Maaseudun kannalta biotalous eli luonnonvarojen laajempi hyödyntäminen tuo työtä monin tavoin. Hyvin tärkeää on turvata pienyritysten toimintaedellytykset. Nämä työllistävät parhaiten uusia työntekijöitä.

Rantakankaan mukaan tällä vaalikaudella on lisätty rahaa tiestön korjausvelan pienentämiseen. Tämä näkyy mm. vuosikymmenen vireillä olleen Rantsilan liittymän tiejärjestelyn toteutumiseen. Vastaavasti Vt4 kunnostukseen muutoinkin on panostettu. Samoin Kestilä-Pyhäntä tieosuus ja Kestilä -Vaala osuudet ovat saaneet tällä vaalikaudella kunnostusrahaa pitkän odotuksen jälkeen.

Maatalouden kannattavuustilanne on vaikea, on ollut jo vuosia vaikea. Ja vaikeutui vielä lisää viime kesän huonojen korjuuolosuhteiden jälkeen. Rantakankaan mukaan hallituksen päättämä 25 milj. euron kriisipaketti oli oikean suuntainen, mutta kannattavuusongelman helpottamisessa kaupalla on ratkaiseva rooli. Muutaman sentin korotus tuottajien osuuteen maitolitrassa tai muutama kymmenen sentin lihakilossa nostaisi alkutuotannon kannattavuuden plussalle.

Rantakankaan mukaan tulevissa maakuntavaaleissa on varmistettava, ettei päätösvalta keskity vain maakuntakeskuksiin. Hän iloitsi myös Pyhännän kunnan positiivisista teollisuusinvestoinneista ja toisaalta lupasi kaiken tuen Kylmäsen uuden teollisuustilan toteutusjärjestelyille.

<< Takaisin edelliselle sivulle